Συντήρηση Μετά Από Κετογονική Δίαιτα Social

Συντήρηση Μετά Από Κετογονική Δίαιτα

Αν αναρωτιέστε πώς θα κάνετε συντήρηση μετά από κετογονική δίαιτα, αυτό το άρθρο γράφτηκε για εσάς. Έχω συγκεντρώσει όλες τις απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα σας. Καλή ανάγνωση!

Σήμερα, η Κετογονική Δίαιτα είναι η πιο δημοφιλής και αποτελεσματική δίαιτα για γρήγορη απώλεια βάρους. Υπάρχουν πολλά οφέλη, όπως η αφαίρεση επίμονου λίπους, η οικοδόμηση μυών και η ενίσχυση των επιπέδων ενέργειας. Φυσικά μπορεί να μην είναι κατάλληλη για όλους τους ανθρώπους.

Χιλιάδες άνθρωποι κατάφεραν να αδυνατίσουν μειώνοντας έστω και λίγο την ποσότητα υδατανθράκων που κατανάλωναν. Υπάρχουν πολλές δωρεάν πληροφορίες, συνταγές και προγράμματα γευμάτων, που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε το ίδιο .Μπορείτε επίσης, να βρείτε πολλές μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν δει γρήγορα αποτελέσματα.

Πιθανότατα δεν εκπλήσσεστε που οι κετογονικές δίαιτες, χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση επιληπτικών κρίσεων και άλλων προβλημάτων υγείας. Είναι ενδιαφέρον το ότι πλέον συνδέονται κυρίως με την απώλεια βάρους ή γενικά με οφέλη για την υγεία. Αυτός είναι και ο λόγος που μερικές φορές, ξεχνάμε πώς προορίζονταν αρχικά για άλλες χρήσεις.

Για να μάθετε πώς να διατηρήσετε τα αποτελέσματά σας μακροπρόθεσμα, ας ρίξουμε μια ματιά σε έρευνες και σε στρατηγικές που έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία. Όσο περισσότερες πληροφορίες έχετε, τόσο το καλύτερο.

Γι’ αυτό έχω συγκεντρώσει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες σε αυτό το άρθρο, ώστε να μπορείτε να αναπτύξετε ένα ατομικό πρόγραμμα απώλειας βάρους, που λειτουργεί για εσάς και τον σωματότυπο σας. Κύριος στόχος μου μέσα από όσα θα διαβάσετε, είναι να σας δείξω πώς θα κάνετε συντήρηση μετά από κετογονική δίαιτα χωρίς να ταλαιπωρηθείτε και χωρίς να καταστρέψετε τα αποτελέσματα που με κόπο έχετε πετύχει.


Πίνακας Περιεχομένων

Είναι Η Κετογονική Δίαιτα Υγιεινή Σε Βάθος Χρόνου;

Η Κετογονική Δίαιτα Υγιεινή Σε Βάθος Χρόνου

Είναι δύσκολο να γνωρίζετε αν η κετογονική δίαιτα είναι μια καλή επιλογή, αν δεν έχετε όλα τα δεδομένα. Ακολουθούν ορισμένες πληροφορίες που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη πριν ξεκινήσετε.

Ως αποτέλεσμα πρόσφατης έρευνας, οι μελετητές διαπίστωσαν ότι οι υπέρβαροι ενήλικες με αυξημένη A1C (γλυκοζυλιωμένη) που ακολούθησαν μια κετογονική δίαιτα παρουσίασαν πιο σημαντικές μειώσεις στην A1C , έχασαν περισσότερο βάρος και μείωσαν τα φάρμακά τους, περισσότερο από εκείνους που είχαν οδηγίες για μια δίαιτα με μέτρια ποσότητα υδατανθράκων, χαμηλή σε λιπαρά και με περιορισμένες θερμίδες.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο ελάχιστος χρόνος που χρειάζεται, για να υπάρξουν αξιόπιστες πληροφορίες για τα αποτελέσματα μιας διατροφής, είναι περίπου 12 μήνες.

Για πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις της κετογονικής δίαιτας στην υγεία όταν διατηρείται για περισσότερο από ένα χρόνο, πρέπει να ανατρέξουμε σε ιστορίες επιτυχίας και περιπτωσιολογικές μελέτες, οι οποίες δείχνουν μια πληθώρα ανθρώπων που έχουν παραμείνει πιστοί για μερικά χρόνια έως δεκαετίες, χωρίς προβλήματα υγείας.

Τι σημαίνει αυτό για σας;

Αν και μπορείτε να βγάλετε πολλά διαφορετικά συμπεράσματα από τα τρέχοντα ερευνητικά δεδομένα και τις ιστορίες επιτυχίας, νομίζω ότι είναι πιο λογικό να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Με άλλα λόγια, η απόφασή σας να παραμείνετε στη κετογονική δίαιτα ή να υιοθετήσετε μια άλλη στρατηγική, θα πρέπει να βασίζεται σε τέσσερις βασικές μεταβλητές (που διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο).


4 Μεταβλητές Για Να Επιλέξετε Μια Δίαιτα

Καθώς αυξάνεται η δημοτικότητα της δίαιτας, αυξάνεται και ο αριθμός των ανθρώπων που την δοκιμάζουν. Οι τέσσερις πιο σημαντικές μεταβλητές που πρέπει να εξεταστούν πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα είναι:

#1 – Πώς αλλάζει τη σύσταση του σώματός σας;

Πρέπει να δημιουργείτε έλλειμμα θερμίδων κάθε μέρα, μέχρι να επιτύχετε το στόχο σας. Είναι σημαντικό να κάνετε αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να μειώνετε το βάρος σας. Αυτές οι προσαρμογές μπορεί να είναι απλές όπως αλλαγή διατροφής, ρουτίνας γυμναστικής ή ακόμα και επιλογές τρόπου ζωής.

#2 – Καλύπτει τις ανάγκες σας σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά;

Είναι σημαντικό η διατροφή σας να παρέχει τα μικροθρεπτικά συστατικά, που χρειάζεστε για να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και να αποτρέψετε τις ασθένειες. Αν και μπορεί να χάσετε βάρος χωρίς να καλύψετε τις ανάγκες σας σε μικροθρεπτικά συστατικά, δεν θα αισθάνεστε καλύτερα ενώ το κάνετε. Φυσικά δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος.

#3 – Πώς επηρεάζει τη συνολική υγεία και ευεξία σας;

Μια υγιεινή διατροφή θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα και υγιείς, ενώ βελτιστοποιεί αντικειμενικά μέτρα υγείας, όπως τη σύσταση του σώματός σας. Εάν η διατροφή σας βλάπτει την ποιότητα της ζωής σας και προκαλεί περιττό άγχος και ταλαιπωρία, τότε θα πρέπει να κάνετε προσαρμογές.

Ωστόσο, ακόμα κι αν αισθάνεστε υπέροχα, οι εξετάσεις αίματος μπορεί να υποδεικνύουν ότι επιδεινώνετε την υγεία σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε την υποκειμενική εμπειρία σας καθώς και τα αντικειμενικά σας αποτελέσματα όπως το βάρος, τη περίμετρος της μέσης, το σάκχαρο στο αίμα, τα επίπεδα χοληστερόλης κ.λπ.

#4 – Σας προσφέρει μια υγιεινή προσέγγιση μακροπρόθεσμα;

Οποιαδήποτε δίαιτα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος βραχυπρόθεσμα. Θα σας δώσει όμως διαρκή αποτελέσματα; Η καλύτερη δίαιτα είναι αυτή που αντικαθιστά τον παλιό σας τρόπο διατροφής, ενώ ταυτόχρονα ταιριάζει με τα άλλα τρία χαρακτηριστικά των παραπάνω βασικών μεταβλητών.

Αυτή είναι μια από τις λίγες περιπτώσεις που όταν δεν συνδυάζονται και οι τέσσερις μεταβλητές, όπου τα σχέδια διατροφής μπορεί να αποτύχουν. Εάν δεν σκέφτεστε μακροπρόθεσμα και δεν είστε σε θέση να τη διατηρήσετε βραχυπρόθεσμα, τότε πιθανότατα θα επιστρέψετε στις παλιές σας συνήθειες και θα ανακτήσετε το χαμένο βάρος.

 Μεταβλητές Για Να Επιλέξετε Μια

Εάν η διατροφή σας δεν ανταποκρίνεται στον έλεγχο αυτών των τεσσάρων μεταβλητών, είναι πιθανό να έχετε κάποια μορφή αρνητικής συνέπειας για την υγεία σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη κάθε μεταβλητή, πριν προχωρήσετε στο επόμενο πρόγραμμα διατροφής.

Οι δίαιτες μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Έτσι, πρέπει να βρείτε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους που να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη δέσμευση και πειθαρχία και πιθανότατα να πετύχετε!

Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι δύσκολη. Αλλά λαμβάνοντας αποφάσεις με βάση τις τέσσερις βασικές μεταβλητές, είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρήσετε το βάρος οριστικά.


3 Βήματα Για Να Κάνετε Συντήρηση Μετά Από Κετογονική Δίαιτα Για Πάντα

Το «πώς να χάσετε βάρος με την κετογονική δίαιτα» είναι μια αρκετά κοινή αναζήτηση και πιθανότατα θα βρείτε πολλά άρθρα που σας δίνουν συμβουλές. Αλλά τα περισσότερα από αυτά επικεντρώνονται στην απώλεια βάρους και όχι στην κύρια πρόκληση, που είναι πώς να την διατηρήσετε για πάντα.

Δυστυχώς, το περιβάλλον και οι συνήθειες που ίσως έχετε δημιουργήσει έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην αύξηση βάρους. Η αρχική απώλεια των περιττών κιλών, μπορεί να είναι ευκολότερη από όσο νομίζετε, αλλά είναι δύσκολο να τη διατηρήσετε μόνιμα. Ωστόσο, οι έρευνες δείχνουν ότι μόνο το 20% των παχύσαρκων ατόμων έχουν πετύχει στις μακροπρόθεσμες προσπάθειές τους.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κάποιες ερευνητικές ομάδες έχουν καταλήξει σε παρόμοια συμπεράσματα. Αφού ανέλυσαν όλη τη βιβλιογραφία, διαπίστωσαν ότι το 45% των ανθρώπων ήταν σε θέση να χάσουν 25 κιλά και να διατηρήσουν το νέο βάρος τους για περισσότερα από 5 χρόνια

Η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που κάνουν δίαιτα τείνουν να ανακτήσουν το χαμένο βάρος. Είναι πολύ πιο δύσκολο να διατηρήσουν μια απώλεια βάρους παρά να χάσουν ένα σημαντικό ποσό λίπους σε πρώτη φάση.

Αυτό που πρέπει να σας απασχολεί πραγματικά με το αδυνάτισμα, είναι τί συμβαίνει αφού φτάσετε στο ιδανικό βάρος. Οποιοσδήποτε μπορεί να χάσει βάρος γρήγορα ακολουθώντας μια δίαιτα, αλλά τί ακολουθεί όταν την έχουμε τηρήσει μέχρι το τέλος;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι περίπλοκη. Ανακάλυψα ότι το κλειδί για την επιτυχία της κετογονικής δίαιτας είναι η εφαρμογή αυτών των τριών βημάτων:

 • Βήμα 1: Χάστε βάρος με υγιεινό τρόπο, έχοντας πάντας υπόψη ότι μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.
 • Βήμα 2: Αναπτύξτε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για τη διατροφή σας. Να θυμάστε ότι το κλειδί για βιώσιμη απώλεια βάρους είναι η συνέπεια και η πειθαρχία.
 • Βήμα 3: Αξιολογείτε τακτικά τα αποτελέσματά σας για να προσδιορίσετε εάν πρέπει να κάνετε κάποιες προσαρμογές.
3 βήματα για μόνιμα keto αποτελέσματα

Βήμα 1ο: Πετύχετε Τον Στόχο Απώλειας Βάρους Με Υγιεινό Και Βιώσιμο Τρόπο

Θα είναι πιο εύκολο να διατηρήσετε την απώλεια βάρους, εάν συνεχίσετε με την κετογονική δίαιτα. Τους πρώτους δύο μήνες, θα σας παρακινούν τα θετικά της αποτελέσματα.

Το κίνητρο από μόνο του δεν θα παράγει μόνιμα αποτελέσματα. Θα χρειαστεί να αξιολογήσετε όλους τους παράγοντες που σας εμποδίζουν να επιτύχετε τους στόχους σας. Ας πούμε ότι έχουμε έναν σπόρο. Αυτός ο σπόρος χρειάζεται γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθεί. Χωρίς υγιεινές συνήθειες, σωστή τροφή, υποστήριξη από άλλους και χαρούμενο περιβάλλον, ο σπόρος δεν θα ανθίσει.

Είναι αλήθεια ότι μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνετε στη διατροφή σας αν δεν έχετε κίνητρο. Σκεφτείτε όμως την πρόκληση και την ανταμοιβή. Εστιάστε σε αυτό που χρειάζεστε και πόσο υπέροχα θα νιώσετε! Εάν η ζωή και οι συνήθειές σας, το περιβάλλον και ο κοινωνικός κύκλος σας δεν ταιριάζουν με τον στόχο απώλειας βάρους, τότε είναι πιθανό να δυσκολευτείτε. Η κετογονική δίαιτα είναι μια μοντέρνα δίαιτα, αλλά είναι σημαντικό να έχετε κατά νου πώς θα σας επηρεάσει αργότερα. Η σκέψη για το μέλλον, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά, όσον αφορά τις διατροφικές επιλογές.

Υπάρχουν πολλές στρατηγικές που ισχυρίζονται ότι σας βοηθούν να χάσετε κιλά και να διατηρήσετε το αποτέλεσμα. Αλλά ποια είναι αυτή που θα αποφέρει διαρκή αποτελέσματα, θα βελτιώσει την υγεία σας και θα διατηρήσει το ιδανικό βάρος για όσο το δυνατόν περισσότερο; Γιατί να μην προσθέσετε μια υγιεινή επιλογή στον τρέχοντα τρόπο ζωής σας;

Τα άτομα που κάνουν κετογονική δίαιτα τείνουν να ευδοκιμούν στη νέα τους επιλογή και να τη μετατρέπουν στον μακροπρόθεσμο τρόπο ζωής τους, όταν οι συνθήκες όπως το περιβάλλον, οι συνήθειες, η οικογένεια και οι φίλοι, τους υποστηρίζουν στις διατροφικές τους αλλαγές. Το κλειδί για την επιτυχία σε κάθε δίαιτα είναι μια πρακτική προσέγγιση. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και όταν τα κίνητρά σας έχουν εξαντληθεί, θα μπορείτε να προσαρμόσετε τη διατροφή στη ζωή σας και να επιτύχετε αποτελέσματα, χωρίς να αισθάνεστε καταπόνηση.

Η προσπάθεια για δίαιτα μπορεί να είναι αποτελεσματική, αλλά αν δεν αλλάξετε τις συνήθειες σας, το βάρος πιθανότατα να επανέλθει. Είναι σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας και να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για να πετύχετε μια σταθερή συντήρηση μετά από κετογονική δίαιτα.

Η Κετογονική Δίαιτα Και Οι Βραχυπρόθεσμες Επιπτώσεις Της Στην Υγεία

Υπήρξε μια πρόσφατη αύξηση στη δημοτικότητα αυτής της δίαιτας. Αυτό βασίζεται στο ότι ορισμένοι άνθρωποι παρατηρούν μετρήσιμες αλλαγές στον εαυτό τους όπως, μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το θέμα είναι ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα, για να καθοριστεί πόσο υγιεινή μπορεί να είναι για εσάς.

Για παράδειγμα, η βελτίωση των τριγλυκεριδίων, της χοληστερόλης, του σακχάρου στο αίμα, της A1c και της αρτηριακής πίεσης, συνήθως προκύπτει από την περικοπή των υδατανθράκων (για τους περισσότερους ανθρώπους).

Έχει γίνει μια σειρά από μελέτες όπου οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στις ακόλουθες καταστάσεις:

 • Διαβήτης τύπου 2
 • Διαβήτης τύπου 1
 • Υψηλή πίεση του αίματος
 • Υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα
 • Καρδιακή ασθένεια
 • Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών
 • Λιπώδης ηπατική νόσος
 • Ακμή

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η κετογονική δίαιτα είναι πιο αποτελεσματική, από τις δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων για τη διαχείριση του διαβήτη, του σακχάρου στο αίμα, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της λιπώδους νόσου του ήπατος και του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών. Ως εκ τούτου, η κέτωση και ο περιορισμός των υδατανθράκων έχει βρεθεί ότι βοηθούν ασθενείς που έχουν:

 • Ασθένεια Αλτσχάϊμερ
 • Νόσος Πάρκινσον
 • Επιληψία
 • Διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού
 • Αρθρίτιδα
 • Καρκίνος

Αυτή η δίαιτα συνιστάται γενικά για άτομα με τις παραπάνω παθήσεις. Ωστόσο, μπορεί να είναι μια καλή επιλογή και για σας, που δεν ανησυχείτε για αυτούς τους κινδύνους. Είναι πάντα καλύτερο να κάνετε την έρευνά σας πρώτα, πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε νέο.

Δημοσίευσα πρόσφατα ένα υπερ-αναλυτικό άρθρο με τίτλο Κετογονική Δίαιτα Και Καρκίνος. Έχω συγκεντρώσει πληροφορίες από 35 διαφορές επιστημονικές αναφορές και διαθέτω τα τελικά συμπεράσματα που προκύπτουν σε αυτό το περιεκτικό κομμάτι περιεχομένου του KetoGuru.gr.

Τα άτομα που πάσχουν από οικογενειακή υπερχοληστερολαιμία, προβλήματα επινεφριδίων και προβλήματα με τον θυρεοειδή, μπορεί να βρεθούν με επιδείνωση της υγείας τους εάν ακολουθήσουν την κετοδίαιτα.

Η κετογονική δίαιτα είναι υγιεινή μόνο όταν την ακολουθείτε σωστά. Οι γιατροί συνιστούν να κάνετε εξετάσεις αίματος μετά από ένα μήνα, για να βεβαιωθείτε πως έχετε υγιή αποτελέσματα. Μετά τον πρώτο μήνα, συνιστάται να κάνετε αυτές τις εξετάσεις κάθε 3-6 μήνες, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την υγεία σας.

Αφού είδαμε τη σημασία της συνολικής υγείας, θα ήθελα τώρα να εστιάσω σε έναν από τους βασικούς λόγους που οι άνθρωποι επιλέγουν την κετογονική δίαιτα: την απώλεια βάρους. Πολλοί λατρεύουν την ιδέα της απώλειας βάρους, ενώ κάποιοι αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς τους.

Πώς Να Αποκτήσετε Και Να Διατηρήσετε Τα Αποτελέσματα Σας Με Την Keto

Ενώ ο στόχος σας για απώλεια βάρους μπορεί να είναι ο πιο προφανής, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη και τα άλλα οφέλη. Εάν δεν παρακολουθείτε το βάρος που χάνετε, είτε θα επανέλθει σταδιακά, είτε θα ανακτηθεί εντελώς μετά από μερικές εβδομάδες.

Ας επαναλάβουμε τα βασικότερα σημεία, που θα βοηθήσουν να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό.

 • Διατηρήστε έλλειμμα θερμίδων 35% ή χαμηλότερο. Το να πετύχετε μια νέα εμφάνιση είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους λόγους για να χάσετε βάρος. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι το να τρώτε λιγότερο και να ασκείστε περισσότερο, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το πετύχετε.
 • Χάστε βάρος με ρυθμό 1 έως 2 κιλά την εβδομάδα. Τρέχουσα έρευνα δείχνει ότι η υιοθέτηση αυτού του σχεδίου, μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το βάρος σας μακροπρόθεσμα. Όχι μόνο πιθανότατα θα χάσετε βάρος, αλλά παρέχει επίσης μια καλή ευκαιρία να το διατηρήσετε χωρίς να νιώθετε πείνα.
 • Τρώτε αρκετή πρωτεΐνη. Για να διασφαλίσετε ότι η κετογονική δίαιτα είναι επιτυχημένη, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τρώτε τη σωστή ποσότητα πρωτεΐνης. Εάν σας αρέσει να τρώτε πολλή πρωτεΐνη, τότε θα παρατηρήσετε μερικά από τα νέα οφέλη. Θα αισθάνεστε λιγότερη πείνα όλη την ημέρα, θα κάψετε περισσότερες θερμίδες και θα χτίσετε άπαχη μυϊκή μάζα. Όλες αυτές οι αλλαγές έχουν συνδεθεί με την απώλεια βάρους, ενώ φαίνεστε και νιώθετε πιο υγιείς.

Βασικά Στοιχεία Για Το Βήμα #1

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι σημαντική. Όχι μόνο σας δίνει συχνά πιο υγιείς βιοδείκτες, αλλά σας επιτρέπει επίσης να έχετε τη μέγιστη ποιότητα ζωής.

Ένα δημοφιλές παράδειγμα αυτού είναι η κετογονική δίαιτα. Υιοθετώντας απλούς κανόνες διατροφής που είναι εύκολο να ακολουθήσετε και να υπακούσετε, θα μπορέσετε να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε για πάντα.

Η αύξηση της πρόσληψης δημητριακών, λαχανικών ή φασολιών, μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε τις ανάγκες σας σε πρωτεΐνη και να πετύχετε απώλεια βάρους.

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για τη διατροφή;

Συνεχίστε να διαβάζετε για πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς.

Η κετογονική δίαιτα έχει μια σειρά από οφέλη. Η κατανόηση των βασικών αρχών είναι μία από αυτές! Το βήμα 1 περιλαμβάνει ορισμένα σημεία για να αποδείξει πόσο υγιεινή είναι. Αυτό μπορεί να υποστηριχθεί με δεδομένα που δείχνουν ότι οι κίνδυνοι είναι ελάχιστοι και υπάρχουν μέτρα για την αντιμετώπιση τυχόν ανησυχιών που μπορεί να προκύψουν. Αυτό το άρθρο μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε ευκολότερα πώς να τρώτε με τον τρόπο που σας ταιριάζει καλύτερα.

Στο δεύτερο βήμα, θα συζητήσουμε πώς μπορείτε να διατηρήσετε τις διατροφικές σας αλλαγές ως τρόπο ζωής και όχι ως βραχυπρόθεσμο μέτρο.


Βήμα 2ο: Μετατρέψτε Τη Διατροφή Σας Σε Μακροπρόθεσμο Τρόπο Ζωής

Μέχρι στιγμής, έχουμε συζητήσει τι πρέπει να γίνει προκειμένου αυτή η δίαιτα να είναι επιτυχημένη μακροπρόθεσμα. Οι συμβουλές που σας έχω εδώ, είναι ανεξάρτητες από το τι σας παρακινεί ή ποια διατροφή ακολουθείτε. Είναι σημαντικό να εστιάσετε στη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μακροπρόθεσμα και όχι μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα, που διαρκεί η απώλεια βάρους.

Για να διατηρήσετε με επιτυχία την απώλεια βάρους και να βελτιώσετε την υγεία σας, πρέπει να λάβετε υπόψη αυτούς τους 4 παράγοντες:

 • Το περιβάλλον του φαγητού σας
 • Ο τρέχων τρόπος ζωής σας
 • Ο κοινωνικός σας κύκλος
 • Ο υποκείμενος σκοπός πίσω από τους στόχους σας

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε ένα και ας εμβαθύνουμε στις πρακτικές πτυχές.

Πώς Να Επιτύχετε Μακροπρόθεσμες Θετικές Αλλαγές Αλλάζοντας Το Διατροφικό Σας Περιβάλλον

Οι άνθρωποι είμαστε συναισθηματικά καθοδηγούμενα πλάσματα και το φαγητό είναι ένας από τους πιο ισχυρούς συναισθηματικούς οδηγούς. Ότι μυρίζουμε και βλέπουμε μπορεί να πυροδοτήσει πόθους και επιθυμίες που δεν θα μας είχαν περάσει ποτέ από το μυαλό, αν δεν υπήρχαν αυτά τα δόλια μπισκότα στο τραπέζι της κουζίνας.

Το περιβάλλον του φαγητού πάντα σας επηρεάζει να κάνετε συγκεκριμένες επιλογές. Συνήθως, οι ανθυγιεινές επιλογές, είναι αυτό που προσφέρει η τυπική κουζίνα ή ο χώρος εργασίας. Θα ήταν πραγματικά υπέροχο αν μπορούσατε να παίρνετε περισσότερα υγιεινά τρόφιμα, αντί για λιπαρά και επεξεργασμένα.

Ένας τρόπος για να καταπολεμήσετε αυτές τις κακές διατροφικές αποφάσεις, είναι να βασιστείτε μόνο στη δύναμη της θέλησης. Θα υπάρξουν στιγμές που αυτό το ντόνατ, το μπισκότο, το μιλκσέικ κ.λπ. θα φαίνονται τόσο δελεαστικά που θα καταλήξουν στο στομάχι σας.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη του περιβάλλοντός σας και να επηρεάσετε τόσο το υποσυνείδητο όσο και τη συνείδηση του μυαλού σας, για να πάρετε την απόφαση να τρώτε πιο υγιεινά και να παραμείνετε σε καλό δρόμο πιο εύκολα.

Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες:

 • Θα ήταν καλύτερο να αφαιρέσετε όλα τα ανθυγιεινά, επεξεργασμένα τρόφιμα από το σπίτι σας.
 • Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε τα σε ένα μέρος που είναι δύσκολο να τα δείτε και που δεν έχετε εύκολη πρόσβαση. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι λιγότερο πιθανό, να σας δελεάσουν και έτσι θα αποφύγετε να τρώτε πάρα πολλά ανθυγιεινά σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 • Τοποθετήστε όλα τα φρέσκα προϊόντα και τις υγιεινές σας επιλογές τροφίμων σε εύκολα ορατά μέρη.
 • Εάν ο στόχος σας είναι να χάσετε βάρος και να μειώσετε τις μερίδες, ίσως αξίζει τον κόπο να χρησιμοποιήσετε μικρότερα σερβίτσια για το φαγητό σας. Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό, μαζί με πολλές άλλες φαινομενικά μικρές αλλαγές, μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά.
 • Φροντίστε να έχετε μαζί σας υγιεινά σνακ, για στιγμές που βιάζεστε και χρειάζεστε κάτι γρήγορο. Σνακ φιλικά προς την κετογονική δίαιτα είναι τα αμύγδαλα, οι πιπεριές τσίλι, το γκρέιπφρουτ με φέτες αγγουριού και πολλά άλλα.
 • Επιλέξτε να ετοιμάζετε τα περισσότερα από τα γεύματά σας στο σπίτι, με φρέσκα υλικά.
 • Ο προγραμματισμός εκ των προτέρων και η εμμονή στη λίστα, θα διασφαλίσει ότι τα γεύματά σας θα είναι νόστιμα και υγιεινά και παράλληλα θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα.
 • Ερευνήστε ποια εστιατόρια μπορούν να σας προσφέρουν υγιεινές επιλογές και προγραμματίστε την παραγγελία σας πριν πάτε εκεί.
 • Πάρτε υγιεινά σνακ ή γεύματα μαζί σας στη δουλειά. Αυτό το δωρεάν ντόνατ δεν αξίζει να σας κάνει να χάσετε τον έλεγχο.
 • Προετοιμάστε μερικά γεύματα εκ των προτέρων, ώστε να μην χρειάζεται να αφήσετε τις αποφάσεις για τα γεύματά σας στο τι είναι διαθέσιμο στη δουλειά ή κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας.

Όλα τα παραπάνω, ίσως να μην σας φαίνονται τόσο σημαντικά στην αρχή, αλλά θα έχουν σημαντική επίδραση στα μακροπρόθεσμα αποτελέσματά σας. Αυτές είναι εύκολες αλλαγές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τον τρέχοντα τρόπο ζωής σας προς το καλύτερο.

Μεταμορφώστε Τον Τρέχοντα Τρόπο Της Ζωής Σας Σε Έναν Πιο Υγιεινό

Χρειάστηκε χρόνος και προσπάθεια για να χτίσετε τον τρέχοντα τρόπο ζωής σας. Το να προσπαθήσετε να το αλλάξετε αυτό με τη μετάβαση σε ένα νέο είδος διατροφής, μπορεί να είναι δύσκολο.

Πρέπει να προβείτε σε αλλαγές, εάν θέλετε σοβαρά να διατηρήσετε το βάρος σας. Αυτό σημαίνει αντιμετώπιση γενικά του τρόπου ζωής, αντί απλώς μόνο της διατροφής.

Είναι κατανοητό ότι το πρόγραμμα εργασίας, τα ταξίδια, η οικογενειακή ζωή και πολλοί άλλοι παράγοντες μπορεί να επηρεάζουν τη διατροφή σας. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε σε καλό δρόμο, είναι να ενσωματώσετε τις αλλαγές στον τρόπο ζωής σας. Να τις κάνετε καθημερινή σας ρουτίνα. Αυτό μπορεί να σημαίνει την αντιμετώπιση διατροφικών παραγόντων.

Προσδιορίστε πότε ξεκινάτε. Κάντε αλλαγές στις φυσικές σας δραστηριότητες, που λειτουργούν με το επίπεδο δεξιοτήτων σας. Μην προσπαθήσετε να τρέξετε έναν μαραθώνιο ή να σηκώσετε δεκάδες κιλά αμέσως. Καθώς ενισχύετε τη δύναμή σας, αυξήστε σταδιακά τον χρόνο και την απόδοση προπόνησης κατά τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε να είναι ευχάριστο για εσάς. Η προσθήκη μιας ρουτίνας άσκησης στον νέο σας τρόπο ζωής, θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές να διατηρήσετε το ιδανικό βάρος σας μόνιμα.

Μην εστιάζετε όμως μόνο στην απώλεια βάρους. Μαζί με την προσπάθεια να χάσετε βάρος, φροντίστε και για την καλή σας υγεία, υιοθετώντας υγιεινές συνήθειες.

Επίσης, φανταστείτε ποια εμπόδια μπορεί να υπάρχουν που θα δυσκόλευαν τις προσπάθειες της νέας σας διατροφής. Τι μπορείτε να κάνετε για να τα αντιμετωπίσετε; Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που πρέπει να συμβεί όταν λείπετε από το σπίτι ή είστε στη δουλειά; Πώς μπορείτε να αποφύγετε τον πειρασμό και να μείνετε σε καλό δρόμο με τη δίαιτά σας;

Αυτό το άρθρο είναι γεμάτο με χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να κάνετε τις σωστές αλλαγές στην καθημερινή σας ζωή και να παραμείνετε υγιείς. Αν ξεκινήσετε με μικρές σταδιακές αλλαγές, όταν πάρετε την μεγάλη απόφαση, πραγματικά αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε σημαντικές βελτιώσεις.

Η Σημασία Της Κοινωνικής Υποστήριξης

Το να αλλάξετε τον τρόπο που τρώτε μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά είναι ακόμα πιο δύσκολο αν το κάνετε χωρίς κάποιο αγαπημένο πρόσωπο δίπλα σας. Χρειάζεστε υποστήριξη για να παρακολουθείτε τις αλλαγές και χρήσιμες συμβουλές για να πετύχετε.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές ομάδες υποστήριξης που ασχολούνται με την κετογονική δίαιτα, στο Facebook και φόρουμ στο διαδίκτυο, που μπορούν να σας βοηθήσουν με όποιες ανησυχίες μπορεί να έχετε. Αλλά μην ξεχνάτε να βασίζεστε και στους φίλους και στην οικογένειά σας. Φροντίστε να τους συμβιβάσετε, με τους προσωπικούς σας στόχους. Κάντε τους να καταλάβουν τι ελπίζετε να πετύχετε και πώς σκοπεύετε να το κάνετε.

Μιλήστε ξεκάθαρα για τη ζωή που θέλετε να δημιουργήσετε για τον εαυτό σας. Πιθανότατα θα εμπνεύσετε και άλλους να κάνουν τις ίδιες υγιεινές αλλαγές.

Ο Σκοπός Πίσω Από Τους Στόχους

Είναι εύκολο να ξεφύγετε από την τροχιά και να δυσκολευτείτε να παρακινήσετε τον εαυτό σας, όταν παλεύετε με τα επιπλέον κιλά σας. Ακόμα και αν οι άνθρωποι και οι παράγοντες στη ζωή σας, σας ωθούν στη σωστή κατεύθυνση, μπορεί ακόμα και τότε να είναι δύσκολο, μερικές φορές.

Θα υπάρξουν μέρες που θα ψάχνετε να βρείτε ένα ισχυρό κίνητρο, στιγμές που αυτά τα δωρεάν ντόνατς θα φαίνονται ακαταμάχητα, ώρες που θα αναρωτιέστε γιατί είναι τόσο δύσκολο να χάσετε βάρος. Όταν συμβεί αυτό, υπενθυμίστε στον εαυτό σας, ΓΙΑΤΙ αποφασίσατε να ξεκινήσετε το ταξίδι απώλειας βάρους εξαρχής.

Εάν έχετε πραγματικά πάθος με το πρόβλημά σας, θα κάνετε τα πάντα για να το αντιμετωπίσετε. Δείτε πόσα κιλά μπορείτε να χάσετε και ποια ορόσημα θα επιτύχετε!

Υπάρχουν τόσες πολλές υποθετικές ερωτήσεις που δεν μπορούν να απαντηθούν τώρα. Τι θα γίνει με τις τρέχουσες σχέσεις σας; Πώς θα επηρεάσει τη μελλοντική οικογενειακή σας ζωή, τα παιδιά και τα εγγόνια σας;

Συνεχίστε να εξερευνάτε τον εσωτερικό σας εαυτό και βρείτε τις αλλαγές στον τρόπο ζωής που προκύπτουν. Αυτές που απολαμβάνετε περισσότερο. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τους λόγους πίσω από αυτές τις αλλαγές. Κάντε το κάθε μέρα, ειδικά όταν θέλετε να τα παρατήσετε. Είναι σημαντικό να βρείτε τον λόγο που θέλετε να πετύχετε, ώστε να συνεχίσετε όταν κάποια στιγμή είναι δύσκολο. Το να έχετε ένα ισχυρό «γιατί» θα δείξει στους αγαπημένους σας γιατί παλεύετε και θα τους εμπνεύσετε να κάνουν το ίδιο.

Βασικά Στοιχεία Από Το Βήμα #2

Ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε μια βραχυπρόθεσμη ιστορία επιτυχίας απώλειας βάρους σε μια μακροπρόθεσμη προσαρμογή του τρόπου ζωής σας, είναι να ακολουθήσετε τις αρχές από το Βήμα 2 και να τις εφαρμόσετε στον τρέχοντα τρόπο ζωής σας, με τη βοήθεια των παρακάτω 4 παραγόντων:

 • Το περιβάλλον του φαγητού. Κάντε αλλαγές στο σπίτι, το αυτοκίνητο, τον χώρο εργασίας και την ταξιδιωτική σας τσάντα, ώστε να έχετε καλύτερο έλεγχο του τι τρώτε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δώσετε στον εαυτό σας πιο υγιεινές επιλογές, χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο ή χρήμα.
 • Ο τρέχων τρόπος ζωής. Μετατρέψτε τον τρόπο ζωής σας σε πιο υγιεινό, κάνοντας μικρές απλές αλλαγές, που σιγά-σιγά μετατρέπονται σε νέες συνήθειες.
 • Κοινωνική υποστήριξη. Οι διαδικτυακές ομάδες της κετογονικής δίαιτας, οι φίλοι και η οικογένεια μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε στους στόχους και να παρακολουθείτε τις αλλαγές.
 • Ο υποκείμενος σκοπός πίσω από τους στόχους. Ένα πράγμα που πρέπει πάντα να θυμάστε, ειδικά σε δύσκολες στιγμές, είναι γιατί ξεκινήσατε τη μεταμόρφωσή σας. Ποιος ήταν ο σκοπός που οδήγησε σε αυτό εξαρχής.

Βήμα 3ο: Αξιολογήστε Τακτικά Τα Αποτελέσματά Και Κάντε Προσαρμογές

Αυτό είναι μακράν το πιο εύκολο βήμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αξιολογήσετε εάν ακολουθείτε ή όχι τα βήματα με τη σωστή σειρά και στη συνέχεια να προσαρμόσετε ανάλογα εάν είναι απαραίτητο.

Μην υποθέτετε ότι η νέα διατροφή και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής σας είναι υγιεινές και αποτελεσματικές. Για να σας βοηθήσω να προσδιορίσετε ποια διατροφική προσέγγιση μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για εσάς, ακολουθεί μια λίστα με τις τρεις μεταβλητές που πρέπει να παρακολουθείτε κάθε μήνα:

 • Πώς αισθάνεστε
 • Οι αλλαγές στη σύνθεση του σώματός σας
 • Σχετικοί βιοδείκτες

Ας τις δούμε αναλυτικά για να τις κατανοήσετε καλύτερα:

 • Πώς νιώθετε με τις αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας. Εάν δεν βλέπετε διαφορά στην ενέργειά σας, την ευεξία και σε μερικά άλλα οφέλη, με τις διατροφικές αλλαγές που έχετε κάνει μετά από ένα μήνα, τότε ίσως αξίζει να σκεφτείτε τι συμβαίνει στην καθημερινότητά σας. Για παράδειγμα, η παρακολούθηση της δίαιτας για μερικές εβδομάδες μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένα επίπεδα ενέργειας, διαύγεια μυαλού και παραγωγικότητα. Ίσως να είναι πολύτιμο να λάβετε υπόψη ότι με την κετογονική δίαιτα, δεν θα έχουν όλοι τα ίδια οφέλη. Μπορεί να θεωρήσετε απαραίτητο να αυξήσετε την πρόσληψη υδατανθράκων και να ξανασκεφτείτε τη διατροφή σας συνολικά. Το να έχετε πιο ανοιχτό μυαλό στους υδατάνθρακες και την ποικιλία των τροφίμων, μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε αυτή τη στιγμή.
 • Οι αλλαγές στη σύνθεση του σώματός σας. Η περίμετρος της μέσης, το σωματικό βάρος και όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη, είναι απλές ενδείξεις για το πώς αλλάζει το σώμα σας. Η παρακολούθηση τους κάθε μέρα θα είναι περισσότερο αποθαρρυντική, παρά χρήσιμη. Συνήθως είναι καλή ιδέα να εξετάζετε την πρόοδό σας κάθε μήνα και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές. Η αξιολόγηση της απόδοσής σας, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι πηγαίνει καλά και τι πρέπει να βελτιωθεί.
 • Σχετικοί βιοδείκτες. Ακόμα κι αν αισθάνεστε καλά, χάνετε βάρος και είστε υγιείς εξωτερικά, κάτι μπορεί να μην πάει καλά. Το καλύτερο θα ήταν να κάνετε εξετάσεις αίματος για να παρακολουθείτε πόσο υγιές είναι συνολικά το σώμα σας. Χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, επίπεδα σακχάρου στο αίμα, επίπεδα A1C, όλα αυτά είναι ζωτικής σημασίας σημεία που μπορούν να μας προειδοποιήσουν για αλλαγές στην υγεία σας από το αποτέλεσμα της κετογονικής δίαιτας. Εάν δεν έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε, τότε ίσως είναι καιρός να δοκιμάσετε μια από τις άλλες αποδεδειγμένες και επιτυχημένες δίαιτες.

Βασικά Στοιχεία Από Το Βήμα #3

Η κετογονική δίαιτα ίσως να μην σας είναι τώρα πολύ γνώριμη, αλλά μπορεί να προσφέρει τεράστια οφέλη στην υγεία σας. Συνιστώ να ελέγχετε τα αποτελέσματα περιοδικά, είτε μία φορά το μήνα στην αρχή, είτε κάθε δύο μήνες στη συνέχεια. Μετά από περίπου 4-6 μήνες, θα ξέρετε τι ακριβώς σας προσφέρει η νέα σας διατροφή. Χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες που συγκεντρώσατε από την παρακολούθηση και έτσι θα γνωρίζετε, εάν θα χρειαστεί να κάνετε περισσότερες προσαρμογές ή όχι.

Αφού επιτύχετε τον στόχο σας και επαληθεύσετε ότι η συνολική υγεία σας έχει παραμείνει σταθερή, δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε θρησκευτικά τις μεταβλητές που διαβάσατε παραπάνω. Εκτός φυσικά και αν κάνετε ξανά σημαντικές αλλαγές στη διατροφή ή στον τρόπο ζωής σας. Για να διατηρήσετε τα αποτελέσματα απώλειας βάρους, απλώς συνεχίστε να ακολουθείτε τη διατροφή και τον τρόπο ζωής που σας οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα.

Για να αποδείξετε ότι ακολουθείτε με επιτυχία μια δίαιτα Κέτο και πως βιώσετε τα οφέλη της, πρέπει να μετρήσετε τα επίπεδα κετόνης κάποια στιγμή.

Για να επαληθεύσετε εάν βρίσκεστε σε κέτωση, δηλαδή ακολουθείτε σωστά την κετογονική δίαιτα, παρακολουθείστε τα επίπεδα κετονών στο σώμα σας κατά τις πρώτες εβδομάδες.

Μόλις ολοκληρώσετε τους στόχους σας, μην ξεχάσετε να συνεχίσετε με το νέο υγιεινο΄ lifestyle σας.


Τι Πρέπει Να Κάνετε Αν Η Κετογονική Δίαιτα Δεν Είναι Αποτελεσματική Για Εσάς;

Αν Η Κετογονική Δίαιτα Δεν Είναι Αποτελεσματική

Εάν διαπιστώσετε ότι η κετογονική δίαιτα δεν είναι κατάλληλη για εσάς, μην ανησυχείτε. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι που θα είναι εξίσου αποτελεσματικοί.

Εναλλακτικές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε:

 • Μειώστε τη συνολική πρόσληψη λίπους και αυξήστε επίσης την ποσότητα υδατανθράκων που καταναλώνετε, συμπεριλαμβάνοντας αμυλούχα λαχανικά και φρούτα. Όταν το κάνετε, η υγεία και η ευημερία σας θα βελτιωθούν.
 • Εφαρμόστε τις στρατηγικές αναστροφής του περιβάλλοντος τροφίμων από το βήμα 1.
 • Αποκλείστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και αντί αυτών, ακολουθείστε μια διατροφή κυρίως φυτικής προέλευσης με περιορισμένη κατανάλωση καθαρών πρωτεϊνών όπως κρέας, ψάρι, αυγά και γαλακτοκομικά.
 • Υπολογίστε την πρόσληψη μακροθρεπτικών συστατικών για να επιτύχετε τους επιθυμητούς στόχους. Μετρήστε και παρακολουθήστε την κατανάλωση φαγητού σας.
 • Σε μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, δεν είναι όλα τα τρόφιμα χρήσιμα. Μια διατροφή που εναλλάσσει περιόδους κατανάλωσης φαγητού, με περιόδους νηστείας θα είναι πολύ ευεργετική για τον οργανισμό σας.
 • Όχι μόνο θα αποκομίσετε τα πολλά οφέλη της διαλείπουσας νηστείας, αλλά θα μπορείτε επίσης να αλλάξετε γρήγορα τη διατροφή σας χωρίς την ταλαιπωρία να βρείτε αξιόπιστα, βιώσιμα τρόφιμα.
 • Ακολουθήστε τη δίαιτα Paleo.
 • Ακολουθήστε τη μεσογειακή διατροφή.
 • Κάντε κύκλο μεταξύ της τυπικής κετογονικής δίαιτας και μιας από τις άλλες δίαιτες όπως Paleo, Vigan κλπ. κάθε λίγους μήνες (ανάλογα με τον τρόπο ζωής και την υγεία σας).

Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε τις αρχές που έχουμε συζητήσει σε κάθε βήμα αυτού του άρθρου και θα είστε σε θέση να επιτύχετε τους στόχους απώλειας βάρους, ανεξάρτητα από το αν κάνετε κετογονική δίαιτα ή όχι.


Βάζοντας Τα Όλα Μαζί – Πώς Να Πετύχετε συντήρηση μετά από κετογονική δίαιτα Για Μια Ζωή

Θα ξέρετε εάν μια κετογονική δίαιτα ή οποιοδήποτε άλλο είδος δίαιτας σας ταιριάζει εάν:

 • Σας βοηθά να πετύχετε τους στόχους της σύστασης του σώματός σας.
 • Μπορείτε να διαμορφώσετε τη διατροφή σας με τρόπο που να καλύπτει τις ανάγκες σας σε μικροθρεπτικά συστατικά.
 • Βελτιώνει τη συνολική υγεία και ευεξία σας.
 • Να σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη διατροφική προσέγγιση για να διατηρήσετε τα αποτελέσματα της απώλειας βάρους, της ευεξίας και της καλής υγείας γενικά του οργανισμού σας.

Για να δημιουργήσετε μια διατροφή και τρόπο ζωής τέλειο για συντήρηση μετά από κετογονική δίαιτα, ακολουθήστε αυτά τα τρία βήματα.

 1. Πετύχετε τους στόχους απώλειας βάρους σας με υγιεινό, βιώσιμο τρόπο. Η υγιεινή διατροφή με έλλειμμα θερμίδων είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν το κάνετε αυτό. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε αρκετή πρωτεΐνη, καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε μικροθρεπτικά συστατικά και πίνετε πολλά υγρά.
 2. Μετατρέψτε τη βραχυπρόθεσμη διατροφή σας σε μακροπρόθεσμο τρόπο ζωής. Για να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής που υποστηρίζει τη βέλτιστη υγεία και τη σύσταση του σώματος. Ανατρέψτε το διατροφικό σας περιβάλλον και κάνετε μικρές, προοδευτικές αλλαγές στον τρέχοντα τρόπο ζωής σας. Βρείτε κοινωνική υποστήριξη. Όταν αισθάνεστε απογοήτευση, εστιάστε στους στόχους σας, για να τροφοδοτήσετε με αυτόν τον τρόπο τις φιλοδοξίες σας!
 3. Εξετάζετε τακτικά τα αποτελέσματά για να δείτε αν χρειάζεται να κάνετε προσαρμογές. Παρακολουθήστε τακτικά το επίπεδο ευτυχίας, τις μετρήσεις του σώματος σας και τη γενική υγεία σας. Αυτοί οι παράγοντες θα παρέχουν τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να καταλάβετε εάν θα πρέπει να παραμείνετε με την κετογονική δίαιτα ή να μεταβείτε σε διαφορετική δίαιτα εντελώς.

Μόλις πετύχετε τους στόχους σας με την κετογονική δίαιτα, μπορείτε να βασιστείτε στην υγιεινή διατροφή και το lifestyle που δημιουργήσατε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας προς την επιτυχία απώλειας βάρους, υγείας και ευεξίας.


Πηγές:

 1. Effects of low-carbohydrate vs low-fat diets on weight loss and cardiovascular risk factors: a meta-analysis of randomized controlled trials — NCBI Bookshelf
 2. Long-term effects of a ketogenic diet in obese patients — NCBI
 3. Very-low-carbohydrate ketogenic diet v. low-fat diet for long-term weight loss: a meta-analysis of randomised controlled trials — British Journal of Nutrition
 4. Medicare’s Search for Effective Obesity Treatments: Diets Are Not the Answer – UCLA
 5. Ketogenic diet: Is the ultimate low-carb diet good for you? — Harvard Medical School
 6. Twelve-month outcomes of a randomized trial of a moderate-carbohydrate versus very low-carbohydrate diet in overweight adults with type 2 diabetes mellitus or prediabetes — Nutrition & Diabetes
 7. Persistent metabolic adaptation 6 years after “The Biggest Loser” competition – Obesity
 8. Prevalence of micronutrient deficiency in popular diet plans — NCBI
 9. Long-term weight loss maintenance — The American Journal of Clinical Nutrition
 10. The complicated relation between resting energy expenditure and maintenance of lost weight — The American Journal of Clinical Nutrition
 11. The Hungry Brain — Stephan J Guyenet, PhD
 12. Obesity Energetics: Body Weight Regulation and the Effects of Diet Composition — NCBI
 13. How to Lose Weight on a Ketogenic Diet — Ruled.me
 14. Long-term weight-loss maintenance: a meta-analysis of US studies – The American Journal of Clinical Nutrition

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top